Foredrag afholdt 23/11-2019 – ved psykolog Anders Thingmand.
Der er ingen video af foredraget.
Foredraget afrunder vores tidligere afholdte foredragsrække “Stof til eftertanke” om den nye forskning i psykedelisk terapi.
Første del vil indeholde en kort intro til den nye forskning og en analyse af den kulturelle genforhandling af vores forståelse af psykedelika og MDMA, som finder sted lige nu, hvor der er ved at blive skabt et nyt begreb om “psykedelisk medicin” i psykologi, psykiatri og i den brede offentlighed.
Anden del vil fokusere på, hvordan man som professionel psykolog kan møde og hjælpe klienter med integration af overvældende eller svært forståelige oplevelser med psykedelika og MDMA, på en måde der er ansvarlig, ikke-dømmende og ressourceorienteret.
En og samme oplevelse kan nemlig blive til personlig udvikling eller til et psykiatrisk problem, alt efter hvordan den bliver mødt.
Foredraget er en time længere end normalt for at give mulighed for cases og oplevelsesnære eksempler samt god tid til dialog og erfaringsudveksling med de fremmødte i salen.
Program:
12:00-13:00. Den nye forskning og den kulturelle integration af psykedelika som medicin.
13:00-14:15. Frokostpause.
14:15-15:15. Praktisk integrationsarbejde i en psykologfaglig sammenhæng.
15:15-16:00. Dialog med salen.
Foredragsholderen er Anders Thingmand, som er uddannet psykolog fra Københavns Universitet og har læst filosofi på Freie Universität i Berlin og i dag arbejder i spændingsfeltet mellem filosofi, psykologi og psykiatri: www.andersthingmand.dk